Verbouwing Willemsplein Tilburg

J.A. van Gisbergen begint in maart aan de eerste werkzaamheden voor een nieuwe inrichting van het Willemplein bij het stadhuis in hartje Tilburg. We vinden het een eer om op zo’n prominente plek in de stad een bijdrage te mogen leveren aan het nieuwe Willemplein. Eerst wordt de parkeergarage onder het Willemsplein gesloopt. Daarbij wordt meteen de fontein van Beljon teruggebracht in zijn oorspronkelijke staat en wordt de watergoot verwijderd. Deze goot hoort niet bij het originele ontwerp van de fontein.

Vervolgens wordt tussen het Stadhuis en de kerk een nieuwe entree naar de kelder van het Stadhuis aangelegd. Dan wordt ook de trap van het Paleis verlengd om aan te sluiten op het nieuwe Willemsplein.

Eindbeeld Willemsplein, J.A. van Gisbergen start in maart aan de eerste fase van de werkzaamheden.

De nieuwe kelderingang voor werknemers van de gemeente wordt een betonnen trap met een fietsgoot. Daarnaast wordt er voor werknemers een volwaardige personen- en containerlift in het Stadhuis gerealiseerd, speciaal voor bakfietsen, aangepaste fietsen, E-scooters, scootmobielen en containers.