Eigenschappen:

Projecttype:Particuliere woningbouw
Projectplaats:Hilvarenbeek
Architect:Bedaux de Brouwer architecten

Deze woning is gebouwd op de plaats waar een gedateerde woning is gesloopt door de opdrachtgevers. De nieuwbouw betreft hier een traditionele gecementeerde woning met een afwijkende kleur dakpan, naar het ontwerp van het in Brabant wereldberoemde architectenbureau Bedaux de Brouwer..

De woning is vrij gesloten naar de straatzijde. Dat is een flink contrast met de achterzijde; die biedt vrij uitzicht op het buitengebied en de iconische Beekse Toren. De woning is traditioneel gebouwd: met betonnen kelder, levensloopbestendige begane grond met slaapverdieping en een zolderruimte. Qua installaties is deze woning het neusje van de zalm. Denk aan een warmtepomp die gebruikmaakt van bronwater en een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning in de gehele woning. Verder wordt het hemelwater hergebruikt via een grijs watersysteem voor de spoeling van de toiletten en de wasmachine. Deze ontwerpen zijn gemaakt door Eklips Advies.

De woning is ingericht door interieurarchitect Babs Appels. Na de oplevering van de woning is het gehele terrein aangekleed door een tuinarchitect, ook in de trend van de architect Bedaux de Brouwer. Het eindresultaat is een plaatje geworden!