In 2014 hebben wij voor het Pius X-College en de gemeente Bladel een sportzaal en sporthal gebouwd. De sportzaal is onderdeel van het Pius X-College en ontworpen door Vd Bijgaart architecten uit Nispen. Voor de realisatie van de sporthal is gekozen voor een ‘Design & Construct’-opdracht waarbij zowel het ontwerpen en uitvoeren door ons, samen met geWOON architecten uit Bladel, uitgevoerd is.

Eigenschappen:

Projecttype:Nieuwbouw, Design & Construct
Projectplaats:Bladel
Architect:geWOON architecten: Sporthal
VdBijgaart architect, Sportzaal
opdrachtgever:Pius X college, gemeente Bladel
Bijzonderheden:Samengesteld gebouw, ontworpen door twee architecten in opdracht van twee opdrachtgevers.

De werkelijke architectuur van een gebouw ligt niet alleen in het exterieur, maar in de symbiose van alle elementen: interieur, exterieur, constructie en installaties. De architectuur van het gebouw dient de gebruiker en deze stond centraal in het ontwerp. Een goede organisatie van de ruimten en een gezond binnenklimaat vormen de basis. Dat is ook de reden waarom we voor het ontwerp nauw samengewerkt hebben met de constructeur en installatie-adviseurs. Het was belangrijk om zowel de sportzaal (waarvan het ontwerp al bekend was) als de sporthal eenduidig naar voren te laten komen.

De sporthal voldoet aan de eisen van NOC*NSF. Deze organisatie deze stelt strenge eisen aan de sportvloer, afmetingen, belijningen, veiligheidsvoorzieningen, akoestiek en installaties van de sportaccommodatie waardoor een veilige en prettige sportbeleving gewaarborgd is. Een medaille-winnend project dus!