Voor twee verschillende opdrachtgevers én met twee verschillende architecten hebben wij op een locatie in het centrum van Tilburg twee bouwwerken tot één geheel gecombineerd. In 2019 was de oplevering.

Eigenschappen:

Projecttype:nieuwbouw – renovatie – restauratie – verbouwing
Projectplaats:Oude dijk Tilburg
Architect Nieuwbouw:Shift Architecture Urbanism, Rotterdam
Architect klooster:BBM Architecten, Raamsdonksveer
Opdrachtgever nieuwbouw:Nederlandse Provincie van de Congregatie van de Zusters van de Liefde van O.L.V. Moeder van Barmhartigheid
Opdrachtgever klooster:Syntrus-Achmea / Van der Weegen projectontwikkeling

Hierbij is een bestaand klooster met een rijksmonumentale status omgebouwd en uitgebreid naar 24 zorgwoningen met bijbehorende algemene ruimtes. In de aangrenzende kloostertuin hebben wij tevens 40 nieuwbouwappartementen gemaakt.

Het totaalproject is de nieuwe woonbestemming geworden voor de zusters van de Congregatie Zusters van Liefde van O.L.V. Moeder van Barmhartigheid. Zij hebben hier de mogelijkheid om zelfstandig te wonen in de nieuwbouwappartementen. De hulpbehoevende zusters hebben hun nieuwe woonomgeving in het nieuwe zorggebouw.

Het bestaande klooster is – naast de transformatie naar zorggebouw met alle mogelijke zorgvoorzieningen van deze tijd – tevens gerestaureerd onder toezicht van een restauratie-architect. De 40 nieuwbouwappartementen zijn allemaal voorzien van een woonkamer met keuken, badkamer, 1 of 2 slaapkamers en een balkon of buitenruimte gericht op de kloostertuin.

virtuele tour door het gebouw