Begin 2017 is de vernieuwde en uitgebreide basisschool aan de Eindhovense Reigerlaan in gebruik genomen. De basisschool is uitgebreid met 8 lokalen, een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, gymzaal, aula en peuterspeelzaal. Hiervoor is op de binnenplaats van de school een aanbouw gerealiseerd. De bestaande bouw (een rijksmonument) is compleet gerenoveerd en opgeknapt. Hierbij is tevens een lift toegevoegd, waarmee het gehele gebouw rolstoeltoegankelijk is.

Eigenschappen:

Projecttype:Nieuwbouw / renovatie / verbouwing
Projectplaats:Eindhoven
Architect:Diederendirrix Eindhoven
opdrachtgever:Salto school Reigerlaan
Bijzonderheden:Basisschool met sportzaal, oude genenoveerde deel Rijksmonument.

In de nieuwbouw is ervoor gekozen om de bestaande uitstraling zo veel mogelijk terug te laten komen, maar wel met de toepassing van moderne materialen en technieken. Het metselwerk is uitgevoerd in het typische klezoor metselwerkverband, waarbij in het metselwerk van de zuidgevel het silhouet van een reiger is opgenomen.

In het gebouw zijn grote glaspartijen aangebracht. Het contact met de buitenwereld blijft hiermee behouden. Het dak is voorzien van zes daklichten die ervoor zorgen dat er veel lichtinval is. Ook maken ze de achtergevel en het trappenhuis van het bestaande deel zichtbaar.

virtuele tour door het gebouw