over ons

Franciscus Erf te Best

090001 1Het Best(e) van twee werelden

Zo zou Best als woonomgeving omschreven kunnen worden. Alle voorzieningen bij de hand maar toch wonen in een echt dorp, dat kan in Best. Door zijn omvang en stedelijke allure zijn alle voorzieningen in Best bij de hand. Of het gaat om verenigingen, zwembad, scholen, festivals, een bioscoop, winkels of restaurants. 

 

090001 2

Best heeft een levendig dorpscentrum met veel horeca. De bereikbaarheid is zeldzaam te noemen. Best heeft een eigen trein station zodat je met de trein binnen 10 minuten in hartje Eindhoven staat. Daarnaast zijn de belangrijkste snelwegen van Noord Brabant (A2, A50 & A58) om de hoek en is Eindhoven Airport op 10 autominuten te bereiken. Dat alles vanuit een heerlijke rustige groene plek aan de rand van Best richting Oirschot.

Franciscus Erf

Op dit bijzondere punt ten westen van Best, richting Oirschot ligt aan de rand van het dorp “de Zessprong”, een historische wegenstructuur met een prachtige karakteristieke uitstraling. Bij deze locatie ligt tussen de Sint Antioniusweg en de Sint Fransicusweg het “Fransiscus Erf”. Franciscus Erf is een kleinschalig plan met een grote variëteit aan woningtypes. Het plan bestaat uit 16 woningen, welke verdeeld zijn in zeven types met elk een eigen uitstraling. De woningen zijn veelal twee onder een kapwoningen afgewisseld met een enkele tussenwoningen. De inhoud van de woning varieert van ca. 320 m3 tot en met ca. 665 m3. De percelen variëren van 125 m2 tot en met ca. 260 m2 oppervlakte. Daarbij komt voor elke woning een eigen carport of garage op het achterterrein. De Sint Fransiscusweg en de Sint Antoniusweg zijn oorspronkelijke smalle landwegen, waar veelal gerenoveerde landhuizen en boerderijen aan staan. Je waant je ver van de drukte in dit karaktervolle landschap en loopt zo de natuur in. Het zal als voorrecht voelen om op dit mooie punt te wonen.

Woningen

Er zijn zeven woningtypen met elk een eigen karakter. Wat de woningen gemeen hebben is de dorpse uitstraling en de mooie, degelijke materialen waarvan ze gebouwd zijn zoals gebakken pannen en gevelstenen, en hardhouten tuindeuren. Een ander belangrijk kenmerk van de woning is de duurzaamheid. De woningen hebben geen gasaansluiting maar worden verwarmd (zowel verwarming als warm water) door een grondwarmtepomp. Dit is een hoogwaardig systeem wat zeer lage energielasten geeft. Het systeem heeft een bijzonder lange levensduur en heeft een hoge capaciteit. Alle leefruimtes in de woning zijn voorzien van vloerverwarming en in de zomer worden de woningen met ditzelfde systeem gekoeld. Er is een gezamenlijk achterterrein waar voor de woningen van type D1 een garage staat en voor de andere woningtypes een carport. Daarnaast zijn er bezoekersparkeerplaatsen aanwezig.

Meer informatie:

Hier kun je de brochure downloaden, of neem contact op met:

Ed Willems Makelaars,

Hoofdstraat 3

5683 AA Best
T: 0499-374040
E: info@edwillems.nl
I: www.edwillems.nl