over ons

Wonen in of achter de Sacramentskerk Tilburg

140060 torenDe kogel is door de kerk: de bouw is gestart van Sacramentshof: het project in en om de Sacramentskerk. Met woningen in de toren, in de zijvleugels van de Sacramentskerk en op het achtergelegen terrein. Ontworpen door de Bedaux de Brouwer Architecten, ontwikkeld door Aannemersbedrijf J.A. van Gisbergen en in verkoop bij KIN Makelaars Tilburg. 

 

 

140060 vogelvlucht De woning die van veraf al direct de aandacht trekt is de torenwoning: een woning van maar liefst zeven woonlagen, een eigen lift en adembenemende vergezichten. Zo bijzonder vind je ze niet snel in Tilburg en verre omstreken. De twee woningen in de linker- en rechtervleugel kennen een spannende combinatie tussen oud en nieuw. In het oude deel vind je mooi getoogde plafonds, glas-in-lood-ramen en een prachtige wand van origineel mozaïek terug. Dit gedeelte van de woning ademt nog echt de sfeer van de Sacramentskerk. Het nieuwe deel geeft de woning daarentegen veel daglicht en praktische ruimten waardoor het bijzondere maar evengoed praktische huizen worden.

Op het achtergelegen terrein komen 12 nieuwbouwwoningen. Aan de Pelgrimsweg worden tegen de bestaande kerk vier statige herenhuizen met een inhoud van circa 635 m3 gerealiseerd met extra verdiepingshoogte op de begane grond. De gemetselde penanten aan de voorgevel verwijzen naar de oorspronkelijke ritmiek van de steunberen van de gesloopte kerk. Aan de Loudonstraat komen acht nieuwe huizen. De eerste vijf zijn een continuering van de vier herenhuizen aan de Pelgrimsweg. Op de kopgevel van de hoekwoning aan de Loudonstraat worden twee glas in lood ramen uit de oorspronkelijke kerk teruggeplaatst. De drie andere nieuwbouwwoningen in de Loudonstraat hebben een inhoud van circa 550 m3, liggen aan een mooi stukje groen en verrijzen achter een monumentale beukenboom. Prijzen starten vanaf € 435.000 v.o.n.

Je kunt de brochure downloaden via deze link. Meer informatie is te verkrijgen bij Kin Makelaars Tilburg.