over ons
  • slide1.jpg
  • slide2.jpg
  • slide4.jpg

Wonen in of achter de Sacramentskerk Tilburg

140060 torenDe Sacramentskerk in Tilburg krijgt een prachtige nieuwe bestemming. Wil je in de kerktoren wonen, in één van de woningen in de zijvleugels van de kerk of in één van de nieuwbouwwoningen op het achtergelegen terrein? 26 mei is Aannemersbedrijf J.A. van Gisbergen samen met met Kin Makelaars Tilburg gestart met de verkoop van Sacramentshof. Bedaux de Brouwer Architecten maakte het ontwerp van de vijftien woningen.

 

 

140060 vogelvlucht De woning die van veraf al direct de aandacht trekt is de torenwoning: een woning van maar liefst zeven woonlagen, een eigen lift en adembenemende vergezichten. Zo bijzonder vind je ze niet snel in Tilburg en verre omstreken. De twee woningen in de linker- en rechtervleugel kennen een spannende combinatie tussen oud en nieuw. In het oude deel vind je mooi getoogde plafonds, glas-in-lood-ramen en een prachtige wand van origineel mozaïek terug. Dit gedeelte van de woning ademt nog echt de sfeer van de Sacramentskerk. Het nieuwe deel geeft de woning daarentegen veel daglicht en praktische ruimten waardoor het bijzondere maar evengoed praktische huizen worden.

Op het achtergelegen terrein komen 12 nieuwbouwwoningen. Aan de Pelgrimsweg worden tegen de bestaande kerk vier statige herenhuizen met een inhoud van circa 635 m3 gerealiseerd met extra verdiepingshoogte op de begane grond. De gemetselde penanten aan de voorgevel verwijzen naar de oorspronkelijke ritmiek van de steunberen van de gesloopte kerk. Aan de Loudonstraat komen acht nieuwe huizen. De eerste vijf zijn een continuering van de vier herenhuizen aan de Pelgrimsweg. Op de kopgevel van de hoekwoning aan de Loudonstraat worden twee glas in lood ramen uit de oorspronkelijke kerk teruggeplaatst. De drie andere nieuwbouwwoningen in de Loudonstraat hebben een inhoud van circa 550 m3, liggen aan een mooi stukje groen en verrijzen achter een monumentale beukenboom. Prijzen starten vanaf € 435.000 v.o.n.

Je kunt de brochure downloaden via deze link. Meer informatie is te verkrijgen bij Kin Makelaars Tilburg.